Mónika: Kedves nézőink, szeretettel üdvözlöm önöket a Mónika show legújabb adásában!  Mai különleges kihelyezett műsorunkat Komáromban tartjuk, témánk a szlovák-magyar kapcsolatok és a szélsőségesek. Aktuális és szomorú téma, elhívtunk hát két politikust, hogy beszéljék meg egymással a dolgokat és béküljenek ki. Kedves nézőink, fogadják nagy tapssal első vendégünket, Ferencet!

(közönség tapsol, Ferenc megjelenik a Wish You Were Here dallamára)

Mónika: Szia Ferenc, mondd csak, te mivel is foglalkozol?

Ferenc: Hát, politizálok, miniszterelnökösködök, fontos ügyeket intézek, embereket igazgatok.

Mónika: Mi a véleményed a szélsőségesekről?

Ferenc: Határozottan elítélek mindenfajta szélsőséget. A múltkor is aláírtam egy chartát, eljárok szorgalmasan minden kirekesztés elleni tüntetésre. A szélsőjobb már a küszöbön kopogtat és valóban komoly veszélyt jelentenek az országra.

Mónika: Mondd csak, hogy szándékozol megbirkózni ezzel a veszéllyel?

Ferenc: Hát, csakis közösen, együttes erővel, vállt vállnak vetve van esélyünk fellépni a szélsőjobboldali erők aknapolitikája ellen, mely komolyan veszélyezteti országunk gazdasági és…

Mónika: Igen, igen, ezt értem. Nos, lássuk csak másik vendégünket, aki külföldről érkezett. Fogadják sok szeretettel Róbertet!

(közönség tapsol, Róbert az Eye of the Tiger dallamaira belépdel a stúdióba és helyet foglal Ferenc mellett)

Mónika: Üdvözlünk a stúdióban Róbert. Úgy hallottam, Te kimondottan találkozni akartál Ferenccel.

Róbert: Ez nem egészen így volt, ebből is látszik, hogy maguk újságírók állandóan ferdítenek és a nagytőkések érdekeinek engedve próbálnak engem befeketíteni. Azért szólítottam fel – megismétlem, felszólítottam- Ferencet a találkozóra, mert tűrhetetlen, hogy a magyar nácik Szlovákia területén menetelnek!

Ferenc: Természetesen elítéljük a szélsőségeseket és….

Róbert: A nácik ellen a leghatározottabban fel kell lépni! Nagyon helyes, hogy elítélik ezt a folyamatot, de ettől még a szuverén Szlovák Köztársaság területén fognak parádézni és ez megengedhetetlen! Ugyanúgy felháborító, hogy szlovák névtáblákat fújnak le és terrorizálják a szlovák kisebbséget, ami már amúgy is majdnem teljesen asszimilálódott az elnyomó magyar politika miatt.

Ferenc: Igen, de nem tudom nem megemlíteni azt a tényt, hogy a magyar tankönyvek….

Róbert: …és természetesen ott van még a képviselői parlamenti fórum, ami felháborító skandallum. Európa elé fogjuk vinni az ügyet, mert az MKP nem sértheti meg Szlovákia szuverén állami érdekeit.

Ferenc: Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a rendőrök Dunaszerdahelyen…

Róbert: …különben is, a szlovák zászlóégetés szintén botrányos, ebből is látszik, hogy Szlovákiát senki sem vádolhatja a feszültségek keltésével. Követelem, hogy Magyarország a leghatározottabban lépjen fel a szélsőségesei ellen, akik szítják a viszályt!

Ferenc: (elpityeredik)

Mónika: Róbert, ti ugye nem vagytok túl jó kapcsolatban egymással? Egy kis empátia nem segítene megoldani a problémáitokat?

Róbert: Mónika, maga megint csak tipikusan ferdít, mondhatnám, hogy maga egy idióta, aki Szlovákia vesztét akarja.

Mónika: (elnéző mosoly) Na azért a műsor vége felé járva remélem kezet fogtok egymással.

(Róbert és Ferenc kezet fognak, belemosolyognak a kamerába)

Mónika: Kedves nézőink, ez volt a mai Mónika show. Következő adásunk témája: A menyasszonyom megcsalt egy kutyával. Várom önöket holnap is.

(mindenki integet, reklám)