A Szovjetunióban elhatározzák, hogy sztriptízbárt nyitnak. Meg is nyílik a bár, de nem igazán megy a bolt. Átépítik az egészet, de még mindig nem vonzza a közönséget. Végül hívnak amerikai szakértőket, akik végignézik a műsort, majd végül megjegyzik:

– A berendezés és a világítás kiváló. A zene is kitűnő, de talán a sztriptíztáncosnő nem az igazi.

Mire a bár vezetője döbbenten visszakérdez:

– Ez hogy lehet? Hiszen ő még látta Lenint…

Kedves Miki!

Szerintem sokat gondolkodsz azon, hogy miért nem megy mostanában a bolt és miért Fico az, akinek lesz mit a tejbe aprítania a zsíros, korrupt szerződések lefölözött hasznából. Mindez a Te hibád. Miki, Te sokkal nagyobb kárt okozol az országnak még most, ezekben a napokban is, mint Robert Fico. Sajnos úgy tűnik, nincs olyan igazi barátod, aki ezt a szemedbe merné mondani, a sajtó meg… nos, van egyéb dolguk is. Éppen elég bajt okoz a vörösbarna kormány, nincs idő olyan apróságokra, hogy mindenkivel haragba kerüljenek.

Kedves Miki, a demokrácia egyik alapvető jellegzetessége, hogy hülyéket választunk meg a kormányba. Így történt ez két éve is, mikor odakerült ez a tehetségtelen banda. A demokrácia ugyanakkor öngyógyító, mert a hülyék négy év alatt lelepleződnek és ugyanolyan demokratikus úton a süllyesztőbe kerülnek. Most képzeld el, ahogy Jano, a kysucai munkás egy jól végzett nap után a tévé elé ül és azt látja, hogy Ficóék milliárdokat loptak. Aztán pedig megjelensz a képernyőn Te. Nem tudom, Neked mennyire tűnik abszurdnak, de néhányan ezen sokat röhögünk kínunkban. Mondd csak, mit keresel te még mindig a politikában? Nem lenne egyszerűbb elhúzni a Bahamákra?

Ficó népszerűsége stabilan negyven százalékon áll, egyedül azért, mert nem vagy képes levonni a következtetéseket. Utálnak, igen, és utálni is fognak, amíg világ a világ. Te vagy a Nemzet Gonosz Biciklistája és mellesleg az ellenzék vezére.

Kedves Miki, te az utóbbi két évben csak kárt okozol. Szétverted az SDKÚ pozsonyi alapszervezeteit, méghozzá olyan aljas módon, amilyet a Smer stratégái álmukban sem tudnának kitalálni. Kiherélted a pártod bástyájának tagságát csak azért, hogy a hatalomban maradhass. Belső tisztogatásokat szerveztél és rövid úton kirugdostad az összes lehetséges riválisod. Személyes hiúságból tönkretetted a saját pártod.

Már csak ezért is illene távoznod a politikából, de neked ennyi nem volt elég. Eljátszottad a mélynemzeti vezért. Belerángattad az SDKÚ-t a magyarellenes csatározásokba és Szlota Janival karöltve bizonygattad, melyikőtök szereti jobban Benest számára fontosabb a szlovák jogrend. Kiütötted az MKP-t az ellenzéki együttműködésből és személyes sértettségből továbbra sem vagy hajlandó kooperálni a mostani koalíció természetes ellenségével – a Te barátoddal. Arról persze sejtelmed sincs, hogy mihez fogsz kezdeni a következő választásokon.

Kedves Miki, Fico első négy évét a demokráciának köszönheti. A második négy évét pedig Neked. Tudod mit? Szervezünk egy közös gyűjtést egy kényelmes panzióra, csak menj már. Menj, menj, menj…