A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) a Kárpát-medencei országok országos, vagy tartományi, megyei szinten megválasztott képviselőinek és az Európai Parlamentben mandátummal rendelkező magyar képviselők egyeztető fóruma. Emberi nyelvre lefordítva egy nagy és fontos dolog, amivel véletlenül a magyar törvényhozásnak is sikerült legális alapokra helyeznie az együttműködést. Tételezzük fel, hogy egy érdeklődő szeretne többet is megtudni a KMKF-ről és érdeklődni kezd. Horribile dictu, az interneten teszi mindezt.

Az a helyzet, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma elbújt. Nincsen. Nem létezik. Hogy egészen pontosan fogalmazzunk, nincs neki saját -hivatalos- weboldala, csak másodrendű helyekre visz minket a keresők királya, a gúgli.

A kézenfekvő kmkf.hu feltöltés alatt áll, jó eséllyel a KMKF anyaga lesz majd rajta egy szebb jövőben. Rosszabb esetben a Károgó magyar kommunisták frakciója rezerválja a domaint, hogy sátáni igéit terjessze a különb sorsra hivatott Kárpát-Medencében. Van ugyanakkor egy másik weboldal, ahol a minimálisnál többet meg lehet tudni a fórumról, de az egy érdekes helyen. A blog.hu-n. Őszintén szólva nehéz eldönteni, hogy az indexes kivonulás innovatív, pofátlan, vagy szükségmegoldás.

Amennyiben optimista lennék, mondhatnám, hogy legalább nem költöttek az oldalra forintmilliókat. Nem szaporítja plusz egy webmester a magyar bürokrácia létszámát, nem dagad tovább a magyar bürokrácia néven emlegetett vízfej. Persze az sem elhanyagolható tény, hogy a weboldal megspórolt árából bizonyára a vajdasági kisgyerekeknek vett a magyar állam tankönyveket.

Létezik a rosszindulatú forgatókönyv is. Eszerint az egész KMKF-re tesznek magasról, nincs rá se forrás, se keret, se koncepció. A kezdeményezésről meg majd nyilatkozik a… a parlamenti szóvivő, nyilván, ha előkaparta a szükséges iratokat a pincéből.

Az is elképzelhető, hogy egy lelkes kmkf-es pakolta fel az anyagokat a blogra, saját lelkesedésből, vagy szükségmegoldásként, ami dicséretes. Vajon elmondta neki valaki, hogy a linkekre továbbkattintva -legalábbis innen, Szlovákiából- állandóan hibaüzenetet dob ki a gép?

A KMKF kommunikál a huszonegyedik században.

Frissítés: A kmkf.hu ismét üzemel, a napokban újraindították az oldalt. A fenti eszmefuttatás érvényét vesztette, minden ismét szép és jó.