Időgéppel írt bejegyzés

Két héttel a választások előtt megalakult a századik kormányellenes csoport a facebook közösségi portálon. Az ellenzék politikusai az ünnepélyes alkalomból apró emlékplakettet nyújtottak át a csoport kezdeményezőjének, Michal Hrebeňnek. A “Ja naozaj fakt nepodporujem komunistickú vládu” elnevezésű csoport adminisztrátora büszkén vette át a díjat és kijelentette, nagy megtiszteltetésnek veszi azt.

“Igazából azt várom, hogy taglétszámban is lenyomjuk a “Nenávidím Slotu a ultranacionalistickú SNS” csoportot, ez igazi kihívás a számomra” – nyilatkozta Hrebeň. Az említett kezdeményezésnek már több, mint kétszázezer tagja van, tagjai nemrég vicces képekkel árasztották el az internetet, amelyeken Slota és Fico közösen létesít szexuális kapcsolatot egy szamárral.

A jubileumi századik csoportosulás tagjainak is ambiciózus tervei vannak. Elképzeléseik szerint beindítanának egy weboldalt, amelyen magyar szalámival lehetne dobálni az SNS vezérét. Hrebeň kirobbanó sikerre számít és úgy véli, ezzel maga is hozzájárulhat egy kicsit a kormánykoalíció elkerülhetetlen bukásához. Az egyetemista fiatalember napi szinten is aktívan politizál az interneten, magát “amolyan facebook-gerillának” tartja.

A közösségi portál statisztikái nyilvántartják az összes Slota-, Fico- és Gašparovič-ellenes csoport létszámát. Az összesített adatok azt mutatják, az ellenzék a választásokon negyvenkétmillió-nyolcszázhuszonötezer-hatszáztizenegy szavazatra számíthat majd.