A langyos állóvíznél sokkal szórakoztatóbb a felszínre kerülő sértődöttséggel vegyes utálat, kenyeret és cirkuszt kíván a nép. Ez a blog is büszkén, a legszebb szlovákiai magyar hagyományok jegyében hirdette az igét – de óriási szerencséjére ezzel koránt sincs egyedül. A nyertesek az olvasók, mert rengeteg szórakoztató írást olvashatnak. Összefoglaló a múlt hét eseményeiből hajtás után.

A szlovákiai magyar sajtó eléggé homogén képződmény, az egyetlen napilapon, az Új Szón kívül az interneten a Felvidék Ma, a Paraméter és a Bumm számít meghatározó szereplőnek. Kis hazánk belpolitikai eseményeivel párhuzamosan beindult a mulatságosnál mulatságosabb, egymást ekéző cikkek láncreakciója. Azok kedvéért, akik elmulasztottak volna valamit, rövid összefoglaló jön.

(A dicsekvésként előkerülő “én pedig soha nem olvasok Republikánus Figyelőt” öreg hiba. Olvasni annyit jelent, mint információt szerezni)

A sort az Új Szó nyitotta meg a Médiabirodalmat építget az MKP? című irománnyal, amire végül is itt érkezett egy utólag félig-meddig hivatalosnak minősített válasz. Utórezgésként a bumm főszerkesztője, Keszegh Béla jelentette be kilépését a pártból egy meglehetősen érdekes (lásd még: érdekes arcú lány) beszélgetésben, amit a Felvidék Ma dühödt reakciója követett.

A helyzetet átlátni szándékozó matematikusoknak dedikálva álljon itt egy kis táblázatocska:

támadó/védő

Új Szó

Bumm

Felvidék Ma

Új Szó

x

link

link

Bumm

link

x

link

Felvidék Ma

link

link

x

Jó mazsolázgatást!