Tételezzünk fel néhány dolgot kezdetnek. Tételezzük fel például, hogy a Smer megnyeri a választásokat 35 százalékos eredménnyel – ez nem is annyira elképzelhetetlen – és elkezdi keresni új koalíciós partnereit. A Szótlan Szemtanú a választások utáni elemzéséhez segítségül hívott két üveg tudatserkentő alkoholos italt és átnyálazta a “Török Gábor összes művei” elnevezésű klasszikust, majd józanul átolvasta a végeredményt és kijavította azokat a félregépeléseket, melyek szerint minden politikusnak a jó édes anyukáját.

SNS – 60 százalék

Mellette: A jó öreg nemzetvédők továbbra is szeretnének ott maradni a húsosfazék mellett, együttműködésük harmonikus. Szolgáltatják és elviszik a balhét, jobban képesek lopni, csalni és hazudni, mint a legnagyobb kormánypárt. Ha valaki összehasonlítja őket a Smerrel, Ficóék az erkölcs és a tisztesség bajnokainak látszanak, nem pofáznak feleslegesen, sunnyogva, a háttérben lopnak, ezt a tevékenységet időnként magyarozás kíséri.

Ellene: Rafael Rafajról kiderülhet, hogy magyar titkosszolgálati ügynök, ez pedig megoszthatja a pártot. Továbbá nem illenek bele Fico esetleges “operation:democracy” elnevezésű hadműveletébe.

HZDS – 40 százalék

Mellette: A jó öreg Mečiar továbbra is szeretne ott maradni a húsosfazék mellett, együttműködésük harmonikus. Ha valaki összehasonlítja őket a Smerrel, Ficóék a dinamizmus és a fiatalos progresszivitás bajnokainak látszanak, nem pofáznak feleslegesen, sunnyogva, a háttérben lopnak, s ezt a tevékenységet időnként korrupciós botrányok kísérik.

Ellene: Mečiar személyes bosszút fogad Fico ellen és a róla mintázott vudubábut teleszurkálja tűkkel, mert a Smer elnöke taktikai okokból jól seggbe rugdossa a választások előtt. Kiderül, hogy a HZDS szavazói mind meghaltak, a közvélemény-kutatásokban pedig csak megszokásból szerepel a párt neve. Mečiart lefizeti a Demokratikus Közép-Európáért Alapítvány, és így inkább az SDKÚ-val köt szövetséget.

SDKÚ – 20 százalék

Mellette: Egy kilenc hónapja történt elvadult garázscéges buli következményeként kiderül, hogy váratlan rokoni szálak szövődtek az SDKÚ és a Smer teljes szponzori háttere között. A vállalkozók az egyszerűség kedvéért úgy döntenek, hogy az állandó harc helyett egyesítik erejüket. Iveta Radičová kompromisszumkész imidzsét megőrizendő úgy dönt, hogy békejobbot nyújt a párt legnagyobb ellenfelének.

Ellene: A bomlott elméjű Mikuláš Dzurinda fegyveres ámokfutásba kezd, és kiirtja a Smer-székházat. Dzurinda fegyveres ámokfutásba kezd, és kiirtja az SDKÚ-centrálét. Mikloš és/vagy Radičová ámokfutásba kezd, és kiirtja az SDKÚ szponzorait. Jézus második eljövetelének előszeleként az SDKÚ 25 százalékot ér el a választásokon.

KDH – 50 százalék

Mellette: A keresztényi szeretet jegyében Figeľ mindenért megbocsát. Elfogy a fűtéspénz a templomokban, a Szlovák Püspöki Konferencia körlevélben követeli a koalíciót, s a KDH kész keretegyezményt kötni. Fico belátja, hogy első négy évének helyrehozatalához nem elég a földiek segítsége, a kereszténydemokratákkal eléggé könnyen meg lehet egyezni, ráadásul az antikomenyista Palkótól is megszabadultak.

Ellene: Az SNS nemzetibb, a HZDS kompromisszumkészebb, az SDKÚ progresszívabb, a magyar pártokat jobban el lehet adni külföldön, az SaS nagyobb poén. A KDH kormányra lépésében nincs semmi meghökkentően vicces.

MKP – 45 százalék

Mellette: Csáky felháborodva a Híd szalonképessé válásán bosszúból megegyezik a Smerrel. Világi Oszkár már nincs a párt mögött, hogy az utolsó pillanatban jól megtorpedózza a koalíciós tárgyalásokat. Közös mosolygós képek készülhetnek Ficóról és Orbánról.  Egy jót röhöghetünk minden barátunkon, aki meggyőződéses MKP-s és elképzelhetetlennek tartotta ezt az egyezséget pár hónapja.

Ellene: Béla beelőz. Az SDKÚ keménymagja a koalíciós tárgyalások befejeződéséig túszul ejti Csáky és Duray családját, esetleg kilátásba helyezik a Híd rituális megszégyenítését. A választásokig kihalnak az MKP szavazói.

Híd-Most – 45 százalék

Mellette: A párt tagjai megvilágosodnak, és rájönnek, hogy ellenzékben nem lehet pénzt keresni. Egy szép tavaszi napon megszólal Bugár telefonja. A külföldi szervezetek összekeverik Szlovákiát Ukrajnával és nyílt levélben szólítanak fel a narancsos forradalom mellett, pénzt felajánlva azért, ha a Smer és a Híd közösen alakít kormányt. Egy jót röhöghetünk minden barátunkon, aki meggyőződéses hidasként elképzelhetetlennek tartotta ezt az egyezséget pár hónapja.

Ellene: Ondrej Dostál a koalíciós szerződés aláírásának estéjén megszökik abból a pincéből, ahová bezárták, s az utolsó pillanatban megjelenik a helyszínen és jelenetet rendez. Egy rejtélyes külföldi cég bejelentkezik szponzornak. A szavazatszámláláson kiderül, hogy a Híd csak mindenki második kedvenc pártja.

Szabadság és Szolidaritás – 10 százalék

Mellette: Sulík – Eddie Murphy mintájára – a választások másnapján megjelenik a tévében, és kijelenti, hogy ez az egész csak egy vicc. Az SaS kampánya minden idők legnagyobb hoax-aként vonul be a történelembe, az üzletember megnyeri a barátaival kötött fogadást. A SIS belügyminiszteri utasításra klónozza a párt vezetését és kicseréli Sulíkékat engedelmes pártkatonákra.

Ellene: Megígérte, hogy nem köt koalíciót, nem? Becsületesnek látszik.