Idő és fölösleges agykapacitás híján ez egy nagyon rövid elszámoltató szerda lesz, mindenféle extra anyag nélkül – talán majd a napokban, szerdától függetlenül megjelenik valami önállóan készített kedvesség. Egyetlen téma uralja a szlovák politikát. Milyen meglepő, a magyarok és a kettős állampolgárság ügye. Kollegiális elszámoltatás.

A kettős állampolgárság körüli mizériáról írt szinte mindegyik blog. A szégyentelenül elsőnek felsorolt magánvélemény itt, Lashee dolgai emitt, körképes állásfoglalás erre és emitt, felvidékblogos összegzések először és másodszor, továbbá… ha valamit kifelejtettem volna tudatlanságból, vagy mert nem olvastam, szívesen várom a kommentekbe, a bejegyzés pedig tovább bővül.

Az MKP hat rendezvényt zavart le, falunapot nem beszámítva, a Híd öt akción van túl. Mindkét párt vezetői tettek érdekes kijelentéseket, Csáky Pál szerint például a “szlovák média hangoztatja napról napra, hogy Bugárékat Fico pénzeli”*, míg Bugár azon bosszankodik, hogy Martonyi szóra sem méltatta pozsonyi látogatása idején**. Csak tartsák meg jó szokásukat továbbra is!

* – természetesen a szlovák média tökéletes érdektelenséget tanúsít a téma iránt, Csáky – azaz saját maga – viszont körbehaknizza a sajtót a jó hírrel.

** – Bugár hasonló diplomatikus arroganciával ignorálta a KMKF őszi ülését.