Berényi, mint Neo, valamint a hivatalos videót feltöltő unokaöcsi. Az utóbbi hetekben a szlovákiai magyar politikai élet történései két olyan vicces mellékterméke is a nyilvánosság elé került, aminek okvetlenül helye van a blogon.

A kép (kattintásra nagyobbodik) az októberi Hírvivőből van. Berényi József, a párt új elnöke Mátrix Neójához hasonló hacukában, zöldesen csorgó adathalmaz előtt hirdeti, kicsoda is lehet a felvidéki magyarság spirituális megváltója.  Telitalálat, vagy kommunikációs baki? Szerintem inkább az utóbbi, bár nem az MKP az egyetlen párt, amely a hősi tematikával próbálja eladni az üzenetét. Szórakoztatónak éppenséggel szórakoztató, de ugyanannyira szórakoztató mondjuk a cirkuszi bohóc is, mégsem bízná rá az ember az ingóságait.

Második szórakoztató dolog: Komáromban teljes gőzzel folyik a kampány, Bastrnák Tibor sokszínű csapata is nyomul – igaz, annyira szervezett és egységes, mint egy közepesen fegyelmezett alapiskolás osztály a McDonalds pultja előtt. Készítettek például egy kisfilmet, amivel igazából nincs különösebb gond. Viszont könyörgöm, ha már egyszer valaki létrehoz egy youtube-felhasználót a film feltöltéséhez, akkor ne adjon szabad kezet benne a kamasz kisöcsinek, aki egyedüliként ért a számítógépekhez a családban. Máskülönben ez lesz belőle: