Kicsit személyes jellegű bejegyzés következik, de aki huzamosabb ideje követi a blog melléktermékeit, annak nyílt titkokról lesz szó. A bejegyzés apropója, hogy a Szótlan Szemtanú a számítógépe monitorjára köpte meglepetésében a szörpöt, mikor megnézte a Duna Televízió hétfői híradóját. A műsorban ugyanis nagyjából 10:18-tól bejátszanak egy riportot, ami a görögöket kigúnyoló szlovákokról szól. A bemondó komoly arccal beolvassa, hogy az ármányos szlovákok gonosz üzenetekben buzdítanak a görögök ellen, a magát “Felvidék Népe Frontként  szignáló álpolitikai alakulat” pedig gúnyolódó szöveget jelentetett meg a déli országról, amire “számtalan támogató blogbejegyzés érkezett”.

Na, akkor itt álljunk is meg egy szóra. A Felvidék Népe Front álpolitikai alakulat ugyanis nem más, mint a Szótlan Szemtanú nyilvános blogja, ahová időnként vicces(kedő) dolgokat ír.

Eleve az furcsa, hogy a dunásoknak nem tűnt fel az “álpolitikai alakulat” furcsa névválasztása, meg az, hogy miért ilyen nyakatekert az elnevezésük. Persze az is lehet, hogy a vágó, a riport szerzője és a bemondó sincs tisztában a Szótlan Szemtanú által nagyon sokra becsült Monty Python Repülő Cirkusza által rendezett Brian élete egyik kulcsjelenetével. Tehát a végletekig magyarázva a poént a Felvidék Népe Front az maga is egy finom vicc és semmiféle politikai vagy álpolitikai alakulatról nincs szó, de ennek azért eléggé egyértelműnek kéne lennie az olvasók számára. De nem a Duna TV-nek.

A másik dolog a FNF állítólagos khm, görögellenessége. Azt a Szótlan Szemtanú mondjuk készséggel elismeri, hogy a blog szerzője közzétette a neten szlovákul terjedő görögellenes mémek magyar fordítását, meg a mapy.cz rendkívül szórakoztató applikációjával lebombázta Görögországot. Zárójelben megjegyzi, hogy a felolvasott idézet után van egy kisbetűs szöveg, ami azért kicsit más kontextusba helyezi azt. A bombázásra meg legyen mentség, hogy először Zsolna jött, aztán a görögök!

Az eset tanulságai:

– a Duna TV nem tudja, mi az a blog

– de értelmezni sem nagyon tudják a leírt szöveget

– kis befektetéssel is bele lehet kerülni a hírekbe

– néha teljesen váratlanul

– a Szótlan Szemtanú nagyon jól szórakozott az este

– owned 😀