– A blog nem halt meg, csak kicsit alszik. A választások után azonnal megfogalmazott gondolatok most emésztődnek, a háttérben vázolódik, mit lehet kezdeni érdemben is a jelenlegi helyzettel. Amíg a Szótlan Szemtanúban ki nem kristályosodik ez a vízió (vagy nem történik nagyon-nagyon fontos dolog a szlovákiai magyar politikában, de most épp a pártok is kómában vannak), addig itt sem lesznek tömegével bejegyzések. A pihenést hamarosan felváltja a munka.

– Némileg frissült az ajánlott blogok listája. Egy új projektet különösen szívesen ajánlok az olvasók figyelmébe, ez pedig a Közbeszéd: most indult, de a szerzőket ismerve hosszú távon is fenntartható lesz a lelkesedés, a minőség meg eleve adott. Eddig csak egy közös blog tudott (és tud) huzamos ideig eredményesen működni, a Körkép, ha a kínálat színesedik, az mindenkinek csak jó.

– A Szótlan Szemtanú személye avatatlanoknál sokszor zavart okoz. Ki a szerző, mit akar, kihez és mihez van köze? Szóval ezt érdemes tisztázni, legalább röviden. A blog szerzője Tokár Géza, aki politológiát végzett Pozsonyban, munkaidejében és szabadidejében is írogat ide-oda. Természetesen a Bumm.sk-nak a legtöbbet, emellett rendszeresen az Új Szóba, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalában is ténykedik, valamint az utóbbi időben egyre gyakrabban “elemez”. Tokár Géza jclayton nicknévvel kommentelgetett és írt a kezdetekkor, sok helyen még mindig ilyen fedőnév alatt található meg. Sok értelme már nincs, a kapcsolatokra minimális munkával is rá lehet jönni, megszokásból csinálja. A szerzőnek van továbbá egy kaotikus buliblogja, amelyben komoly és kevésbé komoly témákkal egyaránt foglalkozik. Ez a Felvidék Népe Front. Összefoglalva: Tokár Géza = Szótlan Szemtanú = Felvidék Népe Front = jclayton.