A legjobb főzőműsorokkal már foglalkoztunk ezen a blogon, ezért visszatérünk a második résszel is. Rövid videóposzt következik.

 

The Fabulous Baker Brothers

A Fabulous Baker Brothers két testvér műsora. Az egyik séf, a másik pék és mindig rivalizálnak. Angol klasszikusok és “comfort food” pillanatok alatt.

Gordon Ramsay: Ultimate cookery course

Gordon Ramsay legutóbbi főzősorozata, amelyben a három Michelin-csillaggal díjazott séf az alapoktól magyarázza, hogy miért egyszerű és jobb otthon főzni, mint a gyorséttermekben enni. Ramsay útmutatója 100 könnyen elkészíthető receptet is tartalmaz (az alapanyagok viszont nem mindig szerezhetőek be nálunk 🙁 )

Heston Blumenthal: A tökéletességet kutatva

Heston régebbi sorozata, amelyben tudományosan közelíti meg a legnépszerűbb ételek elkészülési folyamatát. Heston a kémia és fizika törvényeivel mutatja be, hogyan lehet a megszokott klasszikusokat jobban elkészíteni. Heston munkásságát a Michelin három csillaggal díjazta, és a világ legjobb séfjei közt tartják számon.

Raymond Blanc: How to cook well

Francia séf, aki Londonban él, két Michelin-csillaggal díjazták munkásságát. Blanc a klasszikus francia kulináriát képviseli, és műsorában a francia klasszikusok elkészítését sajátíthatjuk el.

Simon Hopkins, The Good Cook

Újságíró, kritikus és séf. A Good Cook c. sorozatában a komfort ételek sorozatát főzi le.

 

Bónusz track: ROSMT

Aki még nem ismerné a Regular Ordinary Swedish Meal Timeot, az feltétlenül ismerkedjen meg a svéd (már talán ex)diákok vikingkulináriába torkolló projektjével. Több mint egy éves szünet után újra visszatértek a srácok, az új videójukat hat nap alatt 660 ezren nézték meg.

 

Hamarosan jelentkezünk a sorozat harmadik részével is.