SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Dunaszerdahelyi DAC 1904 futball csapat mert nagyot álmodni, és a mai napon az egész Kárpát-medencét kapcsolta össze – az összetartozás dalával, a Nélküleddel.

Szombaton, 2020. március 28-án, 16:50-től – vagyis a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – közösen énekelte a dunaszerdahelyi DAC 1904 klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A klub felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok ezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled c. dalát. Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével. A közös éneklést jövő szombaton, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismételjük.

„Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását”mondta Világi Oszkár, a DAC 1904 labdarúgóklub tulajdonosa.

A DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a mai közös akcióval egyúttal köszönetét és háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben napi szinten erején felül dolgozik a közösségért.

A szlovák labdarúgó bajnokság, a Fortuna Liga március 7-e óta szünetel. A csapat játékosai saját otthonaikban, individuálisan készülnek, a szurkolók pedig azt a pillanatot várják, amikor újra elfoglalhatják a helyüket a lelátókon. Ezekben a napokban nem az a legfontosabb, ki melyik csapatnak szurkol, mert csak teljes összefogással tudunk küzdeni, csak közösen leszünk igazán erősek. Mertünk nagyot álmodni, azzal a céllal, hogy ne csak a DAC szurkolói, hanem az egész magyarság bekapcsolódjon a mai éneklésbe. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a visszajelzések alapján az anyaországi szurkolói csoportok mellett ma velünk énekeltek az erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyarok is” – nyilatkozta Domonkos Roland, az YBS fanklub elnöke.

A mai éneklésről készült videó az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://youtu.be/EuFkLx1Z9jE

https://we.tl/t-vJGHFArikE

Nagy Krisztián

DAC 1904
PR menedzser