Távol a világ zajától, a Tátrától délre található síkságokon élnek a felvidéki magyarok. A népcsoport egészen a Dunáig tolta ki szállásterületét, az utazó Szlovákia déli részein (elszórva északabbra is) nagy számban találkozhat képviselőivel. Nyelvük nagyon hasonlít a magyarokéhoz, megértéséhez az alapfokú nyelvtudás (Af) is elegendő. A felvidéki magyar közösségek őrzői az ún. politikusok – egy külön karakterosztály, melyben a társadalmi képzettségek legalább olyan fontosnak számítanak, mint a harci képzettségek.

A politikusok összetartó közösséget alkotnak, magukat a felvidéki magyarság védelmezőinek állítják be. A rend egykori fénye erősen megkopott, de továbbra is igen kevesen merik kétségbe vonni egy-egy befolyásosabb politikus szavát. Hagyománnyá vált, hogy a legerősebb, legtapasztaltabb, vagy éppenséggel a legjobb kapcsolatokkal rendelkező politikusok az ország fővárosába zarándokolnak, hogy még tovább erősítsék képességeiket és rendük hasznosabb tagjává válhassanak.

A felvidéki magyar politikusok alaptulajdonságait az alábbi sémák szerint dobjuk ki:

Erő: k6+4 (gyenge)

Gyorsaság: k10+4 (béemvével triplázódik)

Egészség: k10+4 (átlagos)

Intelligencia: k6+2 (nagyon gyenge)

Asztrál: k6 (nagyon lobbanékony és instabil)

Állóképesség: 2k10+4 (nagyon ellenálló minden külső és belső hatásra)

Szépség: k10 (hááát)

Ügyesség: k6+4 (gyenge)

Akaraterő: k6+2 (gyenge. speciális szabály: olyan próbák esetén, ahol pénzügyi vagy hatalmi kérdésekről van szó, az Akaraterő értéke megduplázódik)

Képzettségek: Birkózás (Alapfok – Af), Belharc (Mesterfok, Mf), Kínokozás (Mf),  Pusztítás (Af), Emberismeret (Af), Legendaismeret (magyar – Af), Ősi nyelv ismerete (palóc-  Af), Értékbecslés (Mf), Etikett (Mf), Mellébeszélés (Mf), Szakma-politikus (Mf)

Harcértékek: A felvidéki magyar politikusok ritkán bocsátkoznak harcba, akkor viszont vehemensen küzdenek és megsemmisítő csapásokat képesek osztogatni – ha szerencséjük van és az ellenfél nem gyűri le őket sokkal előbb.

Kezdeményező érték: 5 (nagyon gyenge), Támadó érték: 45 (jó), Védő érték: 65 (gyenge), Célzóérték: 10 (gyenge). Szintenként k6+5 fájdalomtűrési pontot és 4 képzettségpontot kapnak.

Fegyverek, vértek és felszerelés: A felvidéki magyar politikusok egyáltalán nem viselhetnek páncélt (nehéz benne a mozgás és hiteltelenné válnak a parlamentben), a fegyverviselési tilalom miatt hivatalosan kardot, pisztolyt, vagy egyéb fegyvert sem hordhatnak a szolgálatban. Ugyanakkor van egy gyors fekete szolgálati kocsijuk, ami megháromszorozza a sebességüket. A politikusok egyébként sem nyílt harcban győzedelmeskednek az ellenfeleiken, a szociális képességek és a megtévesztés mesterei. A felvidéki magyar politikusok alapból használhatják az alapkasztra érvényes hátbaszúrás-bónuszt (négyszeres sebzésszorzó)

Csoport: A felvidéki magyar politikusok két csoportba tartoznak. Az MKP egy ősi, nagy múltra visszatekintő szervezet, tagjai megtalálhatók az egész magyar közösségben, átszövik azt. A Híd sokkal fiatalabb, de mégis gyökereiben kötődik a másik csoporthoz. A szervezetet az MKP jelentőségüket vesztett alapító ősatyái hozták létre. Tartozzon a felvidéki magyar politikus akármelyik csoportba, a statisztikák nem különböznek. A két csoport tagjai egymás ellen harcolva a “vak düh” módosítóival használhatják statisztikáikat.

Különleges képességek:

Magyar kártya

Naponta egyszer minden felvidéki magyar politikus bejelentheti, hogy felhasználja a magyar kártyát. Alapértékei 10 kőrig kétszeresére nőnek, minden nem felvidéki magyar politikusnak dupla sebzést okoznak.

Majd’meglesz

A képesség lehetőséget ad a használónak arra, hogy naponta háromszor kibújjon egy kényelmetlen kérdésre adott válasz alól. A Majd’meglesz bejelentése után (mely lehet reakció bármilyen közvetlen felelősségre vonásra, kérdésre) Állóképesség-próbát kell tenni. Amennyiben ez sikeres, a politikus és a támadó is ignorálja a kérdést.