-bejegyzés, melyben a szerző szégyentelenül szubjektív személyes szövegben szeretne szívélyesen szerepeltetni egy szuper szkibérelhető szállást-

Méghozzá azért, mert jótékonysági felajánlásból találkozó készülődik több magyarországi és felvidéki blogger között a festői Chalúpkovón. Vagy Donovalyn. A kis banzájra december 18. és 20. között kerül sor.

A kezdeményezés egyrészt a találkozót érdemben is megszervező Körkép, másrészt pedig Robert Pavelka érdeme, aki jó vendéglátóként hajlandónak mutatkozott a társaság részére bocsátani egy házikót – nem mellesleg az év folyamán meglehetősen szép számban megfordulnak errefelé magyar turisták is.

Maga Chalúpkovo, a falucska a Fátra lábainál fekszik, Rózsahegytől alig két kilométerre. Nagyselmec (Liptovská Štiavnica) újonnan felépített falurészéről van szó, ahol a manapság már “kihalófélben” levő, jellegzetes liptói faházacskák egész sorát találjuk. A házikók kétszintesek, többféle kivitelezésben, minden szükséges kellékkel ellátva, melyek ideális pihenőlehetőséget kínálnak az ide utazó látogatók számára. A közelben található az építészeti és kulturális sajátosságaival a világörökség részét képező Vlkolinec, a rózsahegyi Skipark Ružomberok síközpont Szlovákia leghosszabb sípályájával, és több más látnivaló is.

A faházak egyébként egész évben kivehetők, illetve egy részük akár végleg meg is vásárolhatók az érdeklődők számára. Bővebb információk szlovák és angol nyelven (és hamarosan magyarul is) Chalupkovo honlapján érhető el.

A rendezvény helyszíneként a magyar turisták fellegvára, Donovaly jöhet számításba – a legközelebbi, és talán egyetlen egynapos kiruccanásra alkalmas közeli síközpont a budapestiek számára.

Donovaly főleg a kezdők síelőknek nyújt sikerélményt, a sokszoros segrehuppanás réme nélkül lehet leszánkázni a lejtőkön. Merészebbek és középhaladók próbálkozzanak a Nová Hoľa dombon. A szállás itt a Hotel Tatran apartmankomplexusban állna a rendelkezésünkre, közvetlenül a sífelvonók közelében, kilátással az érintetlen természetre. Dilemmában vagyunk, na. Másnak is ki kéne próbálni, cserkészbecsszóra. Több szép kép itt.