Az SNS hazafias törvényét ellopta a Smer, az MKP üdvözli a kétharmados Fideszt, a Híd vezetőségére lövöldözött a párt ifjúsági csoportja, tudományosan bizonyított, hogy Bugár Bélát szeretik a nők. Még 46 nap a választásokig, indul a hétnaponta jelentkező Elszámoltató Szerda – exkluzív MKP-Híd összehasonlító táblázattal a tájékozatlanoknak.

A hét belföldi politikai eseménye:

Pazarló kormánypolitika, gazdasági nehézségek, korrupció? Ugyan már, egyedül Ján Slota és az SNS képes arról gondoskodni, hogy vérmes ellentüntető diákok lepjék el a parlament előtti teret. A kisebbségek szimbolikus pofánvágásának szánt hazafias törvényt végül úgy fogadta el a törvényhozás, hogy még a nacionalisták sem nevethettek – ellenben szerte az országban tiltakozó megmozdulások szerveződtek, persze mindhiába.

A hét külföldi politikai eseménye:

Két-har-mad! A Fidesz döntő fölénnyel behúzta a magyar választásokat, és ennek őszintén szólva csak örülni lehet. Van egy működőképes, széles körű társadalmi támogatottságot élvező kormány bár a programjáról fogalmunk sincs, az MSZP belerokkant a vereségbe, az SZDSZ és az MDF pedig eltűnt a közéletből. A Jobbik hiába erős, végleg a perifériára szorult, az LMP pedig óriási lutri, de legalább fiatalok. A szlovák pártok egyelőre meglepően józanul reagáltak a hírre, egyedül Slota szerint lesz fél éven belül szlovák-magyar konfliktus.

A hét megállapítása:

A nők szeretik a KDH-t és a Hidat – állapította meg a Focus. A közvélemény-kutatók felmérései szerint Bugár Béláék szavazótábora 79 százalékban nőkből áll. Bugár Béla hivatalosan is szexszimbólum státuszba emelkedett, békére, harmóniára és megértésre vágyó rajongótáborral. Állítólag van egy programjuk is.

A hét értelmetlen, de remekül hangzó híre:

Paintball partyt szervezett a Híd és a párt frissen grundolt ifjúsági csoportja, a Ponte. Lelőtték Bugárt, vadásznak Bugárra, Háborúba indult a Híd – hálás téma, rengetege variációban el lehet sütni, azt a képet meg pláne, ahogy Béla egy katonaruhában feszít. A rendpártiság is lehet cuki.

A hét balfékjei:

Na, miért nem volt szó eddig az MKP-ról? Nem azért, mert annyira tolni kell a Híd szekerét, bár a családi kassza kezelője bizonyára üdvözölné, ha csurranna-cseppene pár euró a narancsos szponzoroktól. Az MKP egyszerűen nem csinált semmi vállalhatót, de még vállalhatatlant sem az utóbbi két-három hétben (ha Ladányi  Lajos színjátszókörének nyelvrendőri ellenőrzését nem számoljuk ide, de az sem volt tudatos publicitásnövelő akció). Hosszú, nagyon hosszú idő után akkor lehet végre összehozni valamilyen figyelemfelkeltő anyagot a pártról, ha pénteken bemutatják a választási programjukat.

Az MKP hét napja:

Csáky a hét folyamán kijelentette, hogy nem tartja elképzelhetőnek az együttműködést a Híddal, a párt vezetősége pedig tárgyalt a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetségével – ha ismét a regionalitást és a decentralizációt helyezik előtérbe, akkor ez a lépés még jól is elsülhet. Kampányrendezvények az utóbbi hét napban nem voltak. A nyelvtörvény ügyében indított… zenés-táncos műsorest hamarosan a végéhez közeledik, május elején viszont új lendületet vesz a kampány két kisebb és egy nagyobb rendezvénysorozattal. Előbbin Vili bácsi és Magdi anyus (ismételten) kampányol a párt mellett, utóbbin a Korda György-Balázs Klári páros, vagy Gergely Róbert fejtegeti az R2-es és az R7-es gyorsforgalmi utak megépítésének előnyeit.

A Híd hét napja:

A Híd az EBESZ-nek panaszkodott a magyar kártya használatának következményeiről és már huzamosabb ideje aktívan kampányol a roma szavazatok megvásárlása ellen – mindezt úgy, hogy ők maguk is vásároltak egy roma kampányarcot, hogy az alapozó kampány nagyágyúja legyen, méghozzá Lagzi Lajcsit. Bugár elképzelhetőnek tartja az együttműködést az MKP-val, legalábbis szóban ezt nyilatkozta a TASR hírügynökségnek. A többnyire Lajcsit és Koós Jánost foglalkoztató imidzsformáló HídDal rendezvénysorozat a hajrájába érkezett, azt egyelőre nem tudni (legalábbis az interneten nincs rajta), hogy milyen nagyágyúkat tervez meghívni a párt májusra. Megjegyzendő, hogy a szlovák honlapon nincs rajta a HídDal programja, ami disz-kri-mi-ná-ci-ó.

A végére pedig jöjjön az MKP-Híd összehasonlító táblázat, tájékozatlanoknak és elsőválasztóknak.

MKP HÍD
Magyar párt? Igen Néha-néha, maguk sem tudják
Színe Zöld Narancs
Az Arc Csáky Pál Bugár Béla
Együttműködne a másikkal? Nem, árulók A tolerancia és a megértés jegyében, kucc, kucc
Titkos fegyver a kampányban Barátok közt Magdi anyus, Barátok közt Vili bácsi Lagzi Lajcsi
Eddigi nyerő ötlet Duray szájkosara Paintball-csata
Támogatottság Nagyjából 5,1 százalék Nagyjából 5,1 százalék