Külföldön ékszerként vigyáznak a multicégek a hírnevükre, nálunk a külső megítélés még nem szempont. A Kaufland HR osztályát például nem illeti dícséret azért, hogy Martin Gärtnert vette fel a reklámosztály vezetőjének.

Gärtner a múlt héten értesítette a Fontos vagy! mozgalmat arról, hogy a Kaufland számára túl drága a kétnyelvűség, amelyre elmondása szerint amúgy sincs ígény. Ekkor még nem sejtette, hogy a levelének köszönhetően a Facebook-felhasználók elárasztják és olvashatatlanná teszik a Kaufland rajongói oldalát. Gärtner a rossz PR iskolapéldája, nem a felvetett kérdésekre válaszol, hanem önreklámba fordítja a témát. Nyilvánvalóan sem a kétnyelvűségről, sem a vegyes nemzetiségű területekről nem rendelkezett elég információval egy érdemi válaszhoz.

gartner-kaufland

A Kaufland hivatalos állásfoglalása

Példátlan szlovákiai magyar floodolás vette kezdetét a Kaufland rajongói oldalán, az elmúlt 6 napban 110 ezzel kapcsolatos státuszüzenet jelent meg. Kezdetben Lucia, az admin még próbálkozott a probléma hárításával, mondván az ügyfél és a személyzet közti kommunikáció magyarul is folyhat. A többi üzenet reakció nélkül maradt, mentségére szóljon, hogy legalább nem kezdte el törölni őket.

Eközben az elégedetlen vásárlók csoportokba kezdtek tömülni, a Bojkottáld a Kauflandot csoport 500 főnél tart, a Scumbagland közeledik a kétszázhoz, és a témát napirenden tartja a Fontos vagy! 1700 fős oldala is. Minden csoport a bojkottra kéri az embereket, valamint egy online petíció aláírására, amellyel sikerülhet nyomást gyakorolni a szlovák vagy a licenszt osztó német vállalatra. A petíciót eddig közel 300-an írták alá, ha még nincs ott a neved, kérlek szánj rá te is fél percet.

Hogy mennyire rossz üzletpolitikát folytat a Kaufland, mi sem bizonyítja jobban, mint a tőle elforduló emberek száma és a várható bevételkiesés. Ha a kampányhoz csatlakozók közül csak 100 ember veszi komolyan a felhívást, és végzi ezentúl máshol a heti (mondjuk) 10 eurós bevásárlását, akkor az üzletlánc máris 1000 eurót, havonta pedig 4000-et vesztett! A kétnyelvűség valóban drága lehet, főleg az ilyen esetekben.

marosvasarhely-kaufland

A marosvásárhelyi Kauflandnak nem okoz gondot a kétnyelvűség

A külföldi példákat szemlézve, más országokban nyilvánvalóan nem okozott gondot a többnyelvű információs táblák feltüntetése. A szlovák társadalmon kívül azonban gyakran hazai pályán sincs egyetértés. Nem mindenki fogadta tárt karokkal a Kauflandot kétnyelvűsítő kezdeményezést. A folyamat, ami az utóbbi években beindult, nem mindenki számára ismeretes. Gyakran képzi viták tárgyát, hogy ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, nem lesz több munkahely és nem fog javulni a gazdaság. Le kell azonban szögezni, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért vagy kedve van. A kétnyelvűségi aktivisták nem közgazdászok, nem tudják orvosolni az infrastruktúrát vagy az alkalmazottságot, ez viszont nem ok arra, hogy ne foglalkozzanak az emberjogi témákkal és hogy ne tegyék tőle hangossá a (közösségi) médiát.

A komáromi Kaufland esete még nem sikertörténet, de könnyen azzá vállhat, ha kitartóan a tudtukra adjuk az igényünket. A Scumland kampány nem ér véget, ha szeretnél csatlakozni, itt megteheted.