Világi Oszkár Slovnaft-vezér portálunk hivatalosan meg nem erősített információi szerint megvásárolta a dunaszerdahelyi DAC futballklub magánkézben lévő részvényeit. A megegyezés a jelenlegi klubvezetés és Világi közötti hetek óta tartó tárgyalássorozat végére tett pontot. Ennek értelmében a Khashayar Mohseni és Antal Barnabás által birtokolt 90 százalékos részesedés a dunaszerdahelyi vállalkozó tulajdonába kerül. A tulajdonosváltás a szurkolók reményei szerint új fejezetet nyithat a 2009 óta megállás nélkül hanyatló, egyre rosszabb anyagi helyzetbe kerülő FK DAC 1904 történetében.

Belső információk szerint az egyezséget Antal Barnabás klubalelnök elképzelése hátráltatta, aki sokáig nem volt hajlandó megválni tulajdonrészétől, Világi azonban ragaszkodott a magánkézben lévő részvények teljes felvásárlásához. Az eladás híre vélhetően a március 4-ei képviselőtestületi ülés után válik hivatalossá, melyen a DAC részvényeinek 10 százalékát birtokló város lemond Antalék tulajdonrészének az elővételi jogáról.

Az új mecénás érkezését alátámasztani látszik a dunaszerdahelyi futballklub háza táján beindult játékosmozgás is. Míg a DAC keretét korábban jórészt ismeretlen légiósok alkották, a napokban már olyan szlovákiai szinten jegyzett nevek tűntek fel Radványi Miklós csapatában, mint ősszel a besztercebányai Duklából kirobbanthatatlan alapembernek számító Jakub Brašen és Matúš Turňa, de a csapattal készül a Dunaszerdahelyen jól ismert, a poszonyi Slovanban és a Győri ETO-ban is megfordult Szabó Ottó, vagy szintén a nagyvállalkozó által fenntartott várkonyi csapatból érkező egykori dunaszerdahelyi csodagyerek, Straka Gábor is.

Világi érkezésével szinte bizonyosan megszűnik városháza és a klub közötti jogi állóháború, amely az után alakult ki, hogy a Hájos Zoltán vezette városvezetés egyoldalúan felmondta a klubbal kötött, 50 évre szóló együttműködési szerződést. A legnagyobb nyitott kérdés feltehetően a dunaszerdahelyi stadion helyzete marad – állami forrásból 2,4 millió euró áll rendelkezésre a létesítmény felújítására, ugyanakkor Slovnaft vezérigazgatója korábban több helyen, az Új Szónak, egy Közbeszéd által szervezett nyilvános beszélgetésen, de a 2013-as Gombaszögi Nyári Táborban is kifejtette, hogy elképzelhetőnek tartja egy teljesen új futballaréna megépítését is.